Avbytare: Mathias Roos, Mathias Herrström, Rasmus Hammargren, Filip Zahn och Joel Gustafsson.

Johan Hellström ut - Rasmus Hammargren in 77 min
Vasko Mitrovic ut - Filip Zahn in 79 min
Oliver Oliveros ut - Vasko Mitrovic in 89 min

MATCHKOMMENTARER
Nionde raka matchen utan förlust och andra hållna nollan i rad i målfesten mot Skansen. Med målvakterna Philip Borgström och Johannes Jönsson indosponibla kallade vi in Anders Ohlsson att vakta målet. På bänken fanns juniorlagets lovande målvakt Joel Gustafsson. Vi väntade oss en stentuff match då Skansen alltid brukar bjuda upp till kamp. Och det var Skansen som inledde bäst de inledande minuterna. Vi var inte alls vakna men tog efterhand tag i spelet. I den 9:e minuten kastar Carl Odell ett snabbt inkast på högerkanten hem till André Andersson. André spelar bollen in centralt till Patrik Lippe som vänder upp i banan. Patrik drar iväg ett kanonskott från 25 meter som dundrar in bakom Skansenmålvakten intill bortre stolpen och så har vi 1-0. Detta var Patriks 1:a seriemål i år. ÖT Smygehuk har mer och mer boll men har svårt att hitta de farliga lägena. I den 23:e minuten smeker Gustav Lindquist fram bollen med en yttersida mellan mittback och ytterback och Vasko Mitrovic stormar fram och placerar in 2-0 intill bortre stolpen. Skansenspelarna ville ha det till att det inte var mål då bollen studsade på hjulet som sitter precis innanför stolpen men domarna var helt överens att det var mål så 2-0 således. Detta var Vaskos 11:e seriemål i år. I den 31:a minuten kastar Vasko Mitrovic ett långt inkast in i Skansens straffområde och bollen studsar över försvararen som missbedömmer bollbanan helt och Carl Odell får chansen att nicka mot mål men målvakten står rätt placerad och räddar. I den 40:e minuten spelar Carl Odell fram bollen på djupet mot Vasko Mitrovic och Vasko kommer i dålig vinkel men skjuter ett skott som målvakten räddar till hörna. I den 42:a minuten skjuter Oliver Oliveros ett skott från nära håll som målvakten med nöd och näppe räddar. ÖT Smygehuk leder med 2-0 i paus. I halvlek byts Carl Odell ut och in kommer Mathias Roos. Skansen kommer ut till andra halvlek lika taggade som i första och de inledande 3-4 minuterna har vi lite problem. I den 46:e minuten räddar Anders Ohlsson ett friläge. I den 48:e minuten får Joel Jakobsson sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. Detta var det 6:e gula kortet i matchen vilket är märkligt för det var en väldigt snäll match. Ledning 2-0 och en man mindre i nästan hela andra halvlek. Kändes tufft! I den 50:e minuten har ÖT Smygehuk chansen att avgöra då Oliver Oliveros är fri och försöker runda målvakten som räddar. Skansen har mer boll nu i och med övertaget i spelare på plan. I den 57:e minuten kontrar ÖT Smygehuk där Johan Hellström slår en fin långboll till Oliver Oliveros som tar sig in i straffområdet och spelar snett bak till Mathias Roos som skjuter direkt och bollen smiter tätt utanför stolpen. I den 62:a minuten räddar Anders Ohlsson ett nytt friläge. I den 65:e minuten missar Skansenförsvararen vid mittlinjen och Oliver Oliveros drar iväg mot mål. Oliver kommer in i straffområdet mot den utrusande målvakten men Skansenförsvararen hade hunnit ikapp och kastar sig med en glidtackling och fäller Oliver. Försvararen får syna det röda kortet och domaren pekar på straffpunkten. En annan Skansenspelare snackar till sig ett andra gula kort och blir därmed också utvisad. Så från en nervig tvåmålsledning och en man kort har vi nu straffspark och är en man mer. Johan Hellström peggar upp på straffpunkten och skjuter säkert in 3-0 intill den ena stolpen. Detta var Johans 6:e seriemål i år. Nu går luften ur Skansenspelarna och det blir lite av en kattens lek med råttan. I den 74:e minuten spelar Patrik Lippe upp bollen till Oliver Oliveros som direktskarvar till en löpande Johan Hellström som kommer fri med målvakten och rundar elegant densamma innan har slår in 4-0 i det tomma målet. Detta var Johans 7:e seriemål i år. I den 77:e minuten spelar Johan Hellström fram bollen till Oliver Oliveros som kommer fri och Oliver placerar in 5-0. Detta var Olivers 4:e seriemål i år. Nu byts Nicklas Mattsson och Johan Hellström ut och in kommer Mathias Herrström och Rasmus Hammargren. I den 79:e minuten går Vasko Mitrovic ut och in kommer Filip Zahn som därmed gör comeback efter 4 matchers frånvaro. I den 81:a minuten spelar Rasmus Hammargren till Filip Zahn som kommer fri men målvakten räddar. I den 82:a minuten slår Mathias Roos en fin boll på djupet och Oliver Oliveros kommer fri med målvakten och rundar honom och lägger in 6-0. Detta var Olivers 5:e seriemål i år. I den 87:e minuten är Filip Zahn fri men målvakten räddar. I den 89:e minuten slår Mathias Roos en tunnel på försvararen på högerkanten och sen slår han ett hårt lågt inspel mot Filip Zahn på förstastolpen som elegant skarvar in 7-0 på ett tillslag. Detta var Filips 3:e seriemål i år. Nu byts Oliver Oliveros ut och in kommer Vasko Mitrovic. ÖT Smygehuk vinner matchen med 7-0 och tar in på Behar och Vellinge IF som spelade 2-2. Behar leder på 35 poäng, Vellinge IF har 33 poäng och ÖT Smygehuk har 32 poäng. I nästa match väntar Skabersjö IF på söndagen den 30:e augusti klockan 13:00 på Svedala Gamla IP/Lindholmsvägen.